BLOEMENHUIS LABBERTON VIERT HAAR 25-JARIG BESTAANLaberton_25-jaar.png

Een jubileum vol zilveren activiteiten

Vaassen, maart 2016. Bloemenhuis Labberton, gevestigd in het unieke, opvallende pand aan de Deventerstraat in Vaassen,  viert haar 25-jarig bestaan! En een zilveren jubileum laat je natuurlijk niet zomaar aan je klanten voorbij gaan. Daarom organiseert Bloemenhuis Labberton op vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2016 diverse leuke activiteiten voor bestaande en nieuwe klanten. En ook de jongste klantjes worden niet vergeten.

"Waar is de tijd gebleven?", vraagt Gerda Labberton, eigenaresse van Bloemenhuis Labberton, zich af terwijl ze door een fotoalbum bladert. "Ik ben al de vierde generatie Labberton. Mijn overgrootouders zijn in 1920 aan de Deventerstraat gestart met hun kwekerij en bloemenzaak. Mijn ouders en mijn oom en tante hebben het vervolgens van hen overgenomen. Het lijkt als de dag van gisteren dat onze onderneming 25 jaar geleden van de ene kant van de Deventerstraat verhuisde naar de andere kant, in het pand waar we nu gevestigd zijn. Er staan klanten op de openingsfoto's van toen die nu nog elke week hun bloemen bij ons kopen!"

Klantgerichtheid en klantvriendelijkheid staan centraal bij Bloemenhuis Labberton. De winkel geurt naar verse bloemen: er wordt met de seizoenen meegewerkt en in ieder jaargetijde overheerst een andere geur. De presentatie van de bloemen is verleidelijk en daagt uit tot het maken van de mooiste boeketten. Er staat altijd een aantal boeketten gereed voor de klant, maar een boeket geheel naar eigen inzicht en smaak samen laten stellen kan natuurlijk ook. Een passende vaas erbij? De collectie vazen is groot, dus ook hiervoor slaagt de klant altijd. De laatste jaren heeft het assortiment zich bovendien uitgebreid met sieraden en smaakvolle accessoires die passen in de woontrend van gezellig en prettig wonen. Tevens is er een brede keus in kamer- en buitenplanten met bijpassende potten en schalen. 

"Door goed naar de wensen van onze klanten te luisteren en trends nauwkeurig en snel te volgen, kunnen we inspelen op de veranderende smaak van de klant", aldus Ingrid Damman, bloembindster bij Bloemenhuis Labberton. Lachend voegt ze er aan toe: "Ik vier gelijktijdig mijn 25-jarig jubileum als medewerkster bij Labberton. Ik heb alle consumententrends in de afgelopen jaren meegemaakt, en wat een verschil! Vroeger kocht de klant een bosje bloemen op zaterdag, nu wordt er veel meer gekeken naar wat er past bij de persoonlijke stijl. Bloemen maken veel meer deel uit van het interieur."

Gerda knikt instemmend bij de woorden van Ingrid. "De klant koopt veel bewuster dan vroeger, zo zijn al geruime tijd de handgebonden boeketten veel gevraagd. Ook in vazen, potten en vaste

planten voor binnen en buiten zijn trends waarneembaar. Wij spelen hier continu op in. We passen onze presentaties regelmatig aan om de winkel voor onze bestaande- en voor nieuwe klanten zo aantrekkelijk mogelijk te maken".

Dat dit door de klanten gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat het Bloemenhuis haar zilveren jubileum nu viert. "We bereiden diverse leuke "zilveren" activiteiten voor om ons jubileum te vieren, aldus Gerda en Ingrid. "Binnenkort zullen we daar meer over vertellen, maar het is verstandig om nu al in de agenda te noteren dat je op vrijdag 14 of zaterdag 15 april 2016 even langsgaat bij onze winkel. En neem dan vooral je kinderen of kleinkinderen mee: ook voor hen zal er een leuke attentie gereed staan."